Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε τη Γερουσία να εγκρίνει την άμεση επιβολή του άρθρου 155 του Συντάγματος στην Καταλονία, στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος στη Μαδρίτη.

Τόνισε δε ότι επιθυμεί την καθαίρεση του Καταλανού πρωθυπουργού Κάρλες Πουτζντεμόν, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και όλων των περιφερειακών υπουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία του κ. Ραχόι έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στη Γερουσία, όπου το Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται, έχει την πλειοψηφία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η λήψη εκτάκτων μέτρων είναι η μόνη λύση και ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή και επεσήμανε ότι «ο νόμος, η δημοκρατία και η σταθερότητα πρέπει να εεπιστρέψουν στην Καταλονία».

Κατηγόρησε την καταλανική κυβέρνηση ότι σπέρνει διχόνοια στις οικογένειες και την κοινωνία. «Πολλοί έχουν ήδη υποφέρει πολύ και η αβεβαιότητα οδηγεί τις επιχειρήσεις εκτός της περιοχής», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό από το οποίο έχουν ανάγκη να προστατευθούν οι Καταλανοί, δεν είναι ο λεγόμενος ισπανικός ιμπεριαλισμός, αλλά μία μειοψηφία που με μη ανεκτό τρόπο, ανακηρύσσει τον εαυτό της σε ιδιοκτήτη της επαρχίας και επιδιώκει να ιδιοποιηθεί την ιστορία, την κουλτούρα και το συλλογικό αίσθημα που είναι η κληρονομιά της κοινότητας», ανέφερε στην ομιλία του.

Πηγή: BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης