Κορυφώνεται η σύγκρουση στην Ισπανία μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Καταλονία και εν όψει της αναμενόμενης συνεδρίασης του καταλανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα, κατά την οποία ο Κάρλες Πουτζεμόντ και οι αυτονομιστές ηγέτες έχουν δηλώσει ότι θα ανακηρύξουν την ανεξαρτησία της περιφέρειας μονομερώς.

Σε απάντηση το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, θέτοντας έτσι νέα εμπόδια στους Καταλανούς αυτονομιστές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από προσφυγή στο δικαστήριο του Καταλανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο αντιτίθεται στην απόσχιση, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Εν τω μεταξύ στην κόντρα της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας και της Καταλανικής ηγεσίας, προστίθεται και η ευθεία προειδοποίηση του Μαριάνο Ραχόι προς τον Κάρλες Πουτζεμόντ, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».

Σε σημερινή του συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Ραχόι δήλωσε πως η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλύτερα κακά», δήλωσε ο Ραχόι χωρίς να επεκταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης