Ρεκόρ δεκαετίας σημείωσε η τηλεθέαση των βραβείων Όσκαρ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 07:36
Ρεκόρ δεκαετίας σημείωσε η τηλεθέαση των βραβείων Όσκαρ
Συνολικά 43 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ (σ.σ: το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό της τελευταίας δεκαετίας) παρακολούθησαν την τελετή απονομής των Όσκαρ, που δίχασε τους κριτικούς - οι περισσότεροι από τους οποίους θεώρησαν επιτυχημένη οικοδέσποινα της βραδιάς της Έλεν ΝτεΤζένερις, αλλά έκριναν ότι το show είχε υπερβολικά μεγάλη διάρκεια.

Τα ποσοστά της τηλεθέασης, όπως δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την εταιρεία μέτρησης της τηλεθέασης Nielsen, δείχνουν ότι το τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε την τελετή αυξήθηκε κατά 6,4% από πέρυσι, θετική ένδειξη για το δίκτυο ABC που έχει συμβόλαιο για την μετάδοση της εκδήλωσης μέχρι το 2020.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ συγκεντρώνει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό μη αθλητικής μετάδοσης στις ΗΠΑ και η φετινή απονομή σημείωσε την μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 2004, όταν 43,6 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την βράβευση της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» με Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Το ιστορικά μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε τελετή απονομής των Όσκαρ καταγράφηκε το 1998, όταν 55 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ταινία «Τιτανικός» να αποσπά 11 χρυσά αγαλματίδια.

Η φετινή τελετή διήρκεσε 3,5 ώρες και σε αυτήν απονεμήθηκαν 24 βραβεία. Στη διάρκεια της μετάδοσης εστάλησαν σε ολόκληρο τον κόσμο 14,7 εκατομμύρια μηνύματα στο Twitter που αφορούσαν τα Όσκαρ, σύμφωνα με την εταιρεία Twitter Inc., ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δραστηριότητα σε αυτά στη διάρκεια του show αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 08:00