Σε επίπεδα-ρεκόρ έχουν εκτιναχθεί οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στην Ιταλία, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν αύξησή τους στο 9μηνο του 2013 κατά 12% στις 9.902.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που κηρύσσουν πτώχευση ανήκουν στον τριτογενή τομέα, ενώ στην δεύτερη θέση έρχονται οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες ενδυμάτων. Όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές, οι περισσότερες χρεοκοπίες καταγράφηκαν στις περιφέρειες του Μιλάνου, της Μπολόνιας, της Βενετίας και της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αίσθηση προκαλούν επίσης τα στοιχεία που αφορούν τον μέσο όρο των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και επιχειρηματιών. Οι πρώτοι κατά μέσον όρο δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 20.680 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατά μέσον όρο 20.469 ευρώ.

Πολλοί σχολιαστές επισημαίνουν πως το στοιχείο αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αναποτελεσματικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ιταλία. Ο σύνδεσμος μικρομεσαίων επιχειρήσεων Cgia υποστηρίζει, πάντως, ότι τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.


Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης