Το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου ανακοίνωσε σήμερα 4.151 νέες μολύνσεις από νέο κορωνοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, με σχεδόν το ήμισυ των κρουσμάτων να εντοπίζεται στην Καζαμπλάνκα.

Η ραγδαία άνοδος των περιπτώσεων μόλυνσης σημειώθηκε μετά την απόφαση των μαροκινών αρχών να χαλαρώσουν στις αρχές του μήνα ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα, επιτρέποντας στους μαθητές να επιστρέψουν σε δημόσια σχολεία στην Καζαμπλάνκα και να ανοίξουν περισσότερα τεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, υπάρχουν 29.118 ενεργά κρούσματα στη χώρα, που καταγράφει ποσοστό θνησιμότητας της νόσου 1,7% και ποσοστό αναρρώσεων 82,7%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα έχει εξετάσει μέχρι σήμερα 3,13 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει παραγγείλει το εμβόλιο για την Covid-19 που αναπτύσσεται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η κυβέρνηση επέκτεινε ένα έκτακτο διάταγμα έως τις 10 Νοεμβρίου, δίνοντας της ευελιξία για την επαναφορά περιοριστικών μέτρων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί κατά 5,8% φέτος και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα βυθιστεί στο 7,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης