Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 17.710 νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 14.500 που είχε καταγραφεί αρκετές ημέρες νωρίτερα.

«Από σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 που έχουν καταγραφεί είναι 1.039.161, με 17.710 μολύνσεις (ποσοστό θετικότητας 33%) να καταγράφονται στην τελευταία έκθεση» επισήμανε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποσοστό θετικότητας, που αποτελεί ένδειξη της ταχύτητας εξάπλωσης (της νόσου), παραμένει λόγος μεγάλης ανησυχίας» τόνισε το υπουργείο.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στην ήπειρο και από τα τέλη Νοεμβρίου είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των μολύνσεων, κάτι που οφείλεται κυρίως σε ένα νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού, με την ονομασία 501.V2.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, με πολλά από αυτά να είναι γεμάτα από ασθενείς με Covid-19, γεγονός που ώθησε τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νέων θανάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται σε 500 κατά μέσο όρο ημερησίως, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Νότια Αφρική να ανέρχεται σε περισσότερους από 28.000.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης