Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα ημερήσιο αριθμό-ρεκόρ θανάτων από COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στο Twitter, καθώς τα δεδομένα έδειξαν ραγδαία αύξηση στον αριθμό των αναπνευστήρων και των νοσοκομειακών κλινών που χρησιμοποιούνται για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Πενήντα οκτώ ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός κατέληξαν, ενώ 2.236 νέα κρούσματα του ιού αναφέρθηκαν σήμερα, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Σαββάτου, που ήταν 2.367 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληθυσμό 38 εκατομμύρια κατοίκους η Πολωνία έχει καταγράψει συνολικά 104.316 κρούσματα και 2.717 θανάτους, σημαντικά λιγότερους από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο ανέφερε ότι από σήμερα υπάρχουν 263 αναπνευστήρες και 3.719 νοσοκομειακές κλίνες που έχουν παραχωρηθεί σε ασθενείς με COVID-19 σε σχέση με 141 και 2.399 αντίστοιχα πριν από μία εβδομάδα.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μεταφέρονται στο νοσοκομείο για θεραπεία, αλλά επίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι εισάγονται στις ΜΕΘ επειδή απαιτείται η θεραπεία τους με αναπνευστήρα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό» δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι η χώρα τείνει να μην έχει επάρκεια του φαρμάκου remdesivir που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου, ο υφυπουργός απάντησε ότι πράγματι σε κάποια νοσοκομεία έχει εξαντληθεί.

Το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς με COVID και αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στους κανονισμούς για τη χρήση της μάσκας.

Η Πολωνία επέβαλε αυστηρό lockdown πολύ άμεσα, κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, αλλά το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αποφύγει ένα ακόμα καταστροφικό για την οικονομία lockdown και έχει επιβάλει στοχευμένα μέτρα στις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Η Πολωνία ήταν αρχικά επιτυχημένη στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά τον Μάιο ήρε τους περισσότερους περιορισμούς και τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται το καλοκαίρι, καθώς οι πολίτες ταξίδευαν για τις διακοπές τους και συμμετείχαν σε πολυπληθείς εκδηλώσεις, όπως γάμους.

Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν και πάλι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ενώ ο βιομηχανικός νότος της χώρας ήταν, κατά την πρώτη φάση, η περισσότερο πληγείσα περιοχή με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των ανθρακωρύχων, η κεντρική και η βόρεια Πολωνία καταγράφουν τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία αύξηση των μολύνσεων με κορωνοϊό.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε κρούσματα σήμερα καταγράφηκε στην κεντρική Πολωνία, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για την πρωτεύουσα Βαρσοβία να βρεθεί αντιμέτωπη με αυστηρότερους περιορισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης