Ρεκόρ στη δημοπρασία για το γεύμα με τον Μπάφετ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012, 01:41
Ρεκόρ στη δημοπρασία για το γεύμα με τον Μπάφετ
Σε ιστορικό ρεκόρ έφθασε τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε στην δημοπρασία για ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81 ετών Γουόρεν Μπάφετ.

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης ώστε να συνφάγει με τον διάσημο μεγαλοεπενδυτή έφτασε τα 3,46 εκατομμύρια δολάρια!

Το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνά κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό που είχε κοστίσει τότε το επίσης διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γεύμα του νικητή με τον Γουόρεν Μπάφετ θα γίνει στη Νέα Υόρκη και ο πλειοδότης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, έχει το δικαίωμα να καλέσει στο τραπέζι επτά φίλους του.

Η δημοπρασία διεξάγεται για 13η κατά σειρά χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Glide" του Σαν Φρανσίσκο η οποία ασχολείται επιτυχημένα με την αρωγή σε υποσιτισμένους ανθρώπους, μάχεται υπέρ της προστασίας των γυναικών και κατά της οικογενειακής βίας.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του οικονομικού περιοδικού Forbes, ο 81χρονος επενδυτής είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία τον κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012, 01:44