«Επιτέλους ο Ολάντ είναι μαζί μας, ξεπέρασε την αναποφασιστικότητα. Τώρα είμαστε πολλοί, μπορούμε να κινητοποιηθούμε» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά τη λήξη της Συνόδου της Αθήνας, γράφει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

«Κατά την πτήση που τον μετέφερε στην Ρώμη από την Αθήνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος» προσθέτει η «Κορριέρε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι επιτέλους το Παρίσι υπέγραψε μια διακήρυξη, η οποία συμπίπτει με τις πολιτικές που προωθούν η Ιταλία και οι άλλες πέντε χώρες που συναντήθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, τόνισε: « Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να ενοχλήσουμε». Για τον λόγο αυτό, γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου, είναι πεπεισμένος ότι «στο μέλλον οι συσχετισμοί δυνάμεων πρόκειται να αλλάξουν».

Σε ότι αφορά στη Γερμανία, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης δήλωσε: «Και η Μέρκελ, σπίτι της, έχει τα δικά της προβλήματα. Έχει ένα πλεόνασμα 80 με 90 δισ. ευρώ, το οποίο δεν επενδύει, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Είναι κάτι που θα έδινε ανάσα ανακούφισης στην οικονομία μας και όχι μόνον. (…) Είναι λανθασμένο να μην σέβεται κανείς κάποιους κανόνες και αμέσως μετά να είναι άκαμπτος με τους άλλους, σε ότι αφορά στην ευελιξία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης