Ρέντσι: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 19:02
Ρέντσι: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει»
Σε μήνυμά του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρεται στο αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις» γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. «Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη χώρα του ο κ. Ρέντσι γράφει: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Γηραιά Ήπειρο, καταλήγει: «Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λεπέν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, 19:32