Η είδηση πως θα παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα είχε βυθίσει τους υποστηρικτές της στη θλίψη, την ίδια στιγμή που αρκετοί συνάδελφοί της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, είχαν αναφερθεί με άκρως κολακευτικά σχόλια στο ήθος και την προσωπικότητά της. Από το απόγευμα της Τετάρτης, η Gabrielle Giffords δεν πρόκειται να περάσει ξανά το κατώφλι του κτηρίου όπου στεγάζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η παραίτησή της συνοδεύτηκε από ένα ανεπανάληπτο «standing ovation» ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης σε μια γυναίκα η οποία αποτελεί σύμβολο θέλησης και δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν την ειδική τελετή που διοργανώθηκε προς τιμή της, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που πρότεινε η ίδια.

Δείτε το video…

Φορτισμένη ατμόσφαιρα

Όπως είχε εξάλλου αναφέρει και ο ίδιος ο Barack Obama, η Gabrielle Giffords ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί οριστικά από τον δημόσιο βίο, δίνοντας υπόσχεση πως θα επιστρέψει στο μέλλον όταν πλέον θα έχει αναρρώσει πλήρως από τα τραύματα, ψυχικά και σωματικά, που της είχε προκαλέσει ένοπλος έξω από σούπερ μάρκετ στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από τις πιο στενές της φίλες, η Debbie Wasserman-Schulz, βουλευτής από τη Φλόριντα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την ώρα που διάβαζε την επιστολή της Gabrielle Giffords ενώπιον των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Έντονη ήταν η συγκίνηση και του επικεφαλής της Βουλής, John Boehner, τη στιγμή που ανακοίνωνε επίσημα την παραίτησή της.

Διαβάστε επίσης:
«Υπόδειγμα αφοσίωσης και τιμιότητας», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, 05:51

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης