Οι ετερόφυλοι έχουν «πολλά να μάθουν από τους ομοφυλόφιλους» δήλωσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, την παραμονή της παρέλασης Gay Pride, στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι θα ήταν «απολύτως χαρούμενος» ένα από τα εγγόνια του να ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Μπράνσον, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Virgin Group, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε 35 χώρες, είπε ότι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όπως οι δικές του, πρέπει να σταθούν αρωγοί στην μάχη υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των ατόμων της ΛΟΑΤ κοινότητας σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς οι μη ομοφυλόφιλοι έχουμε να μάθουμε πολλά από την γκέι κοινότητα και είναι ανάγκη να την αγκαλιάσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Thomson Reuters Foundation.

Ο μεγιστάνας ανέφερε ότι ήταν 16 χρονών όταν δημιούργησε ένα συμβουλευτικό κέντρο για να βοηθήσει νεαρούς ομοφυλόφιλους να συναντηθούν μεταξύ τους και το κέντρο αυτό εξελίχθηκε και έγινε το Heaven, το γκέι μπαρ στο Λονδίνο.

«Έχω μακρά ιστορία αναφορικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», είπε ο 68χρονος Μπράνσον, απηχώντας τον πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα εάν κάποιο από τα παιδιά του ήταν ομοφυλόφιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήμουν απολύτως χαρούμενος αν κάποιο από τα εγγόνια μου ήταν ομοφυλόφιλος», τόνισε ο Μπράνσον ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Gay Pride, την πορεία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των διεμφυλικών και των αμφιφυλόφιλων, στις οποίες χορηγός είναι ο όμιλος Virgin.

«Οι πιο δημιουργικοί, διασκεδαστικοί, υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο είναι ομοφυλόφιλοι», είπε.

Το Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από την εξέγερση του Stonewall. Ήταν 28 Ιουνίου 1969 όταν οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn αντιστάθηκαν σε μια επιδρομή της αστυνομίας, με το περιστατικό να οδηγεί στην οργάνωση πρωτοφανών διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, τον αμφιφιλόφυλων και των διαφυλικών ανθρώπων στους δρόμους του Γκρίνουιτς Βίλατζ, έξω από το Stonewall. Το γεγονός εκείνο στάθηκε αφορμή για τη γέννηση του σύγχρονου κινήματος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, όπως στον αγώνα για τα δικαιώματα στην Ουγκάντα, όπου η ομοφυλοφιλία μπορεί να τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη, σημείωσε ο Βρετανός μεγιστάνας. «Δεν θα έχουμε εμπορικές συναλλαγές με την Ουγκάντα μέχρι να το ξεφορτωθούν αυτό» είπε. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα».

Ο κοσμογυρισμένος επιχειρηματίας ανέφερε ότι είχε γεύμα με τον πρόεδρο της Αιθιοπίας, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη. «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να αλλάξω τις απόψεις του και απέτυχα», δήλωσε.

Οι Αφρικανοί που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία «δεν συνειδητοποιούν ότι γεννιέσαι ομοφυλόφιλος και ότι ο αδελφός σου, η αδελφή σου, τα παιδιά σου μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι», είπε. «Αν καταφέρουμε να τους φέρουμε με το μέρος μας, τότε μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή των νόμων».

Συμπλήρωσε ότι προτιμά τη συζήτηση παρά το μποϊκοτάζ, ωστόσο αναγνώρισε ότι ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ ενάντια στις κρατικές επιχειρήσεις του Μπρουνέι βοήθησε ώστε ο σουλτάνος της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας να επιβάλει ένα μορατόριουμ στην επιβολή θανάτου με λιθοβολισμό για ομοφυλόφιλο σεξ.

«Προφανώς είχαμε κάποια επιτυχία με το Μπρουνέι», είπε.

«Αλλά για όνομα του Θεού, είμαστε στο 2019 και πρέπει να συζητάμε για λιθοβολισμό ομοφυλόφιλων. Είναι απλά αποκρουστικό», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης