To DNA του Ναπολέοντα σε ρολόγια: Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε η ελβετική ωρολογοποιία DeWitt, που θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα, τα οποία απέκτησε σε μια δημοπρασία.

«Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» δήλωσε στη Γενεύη, στην έδρα της εταιρείας, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρίχες αυτές αναμένεται να κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού και θα είναι ορατές μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου. Κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας DeWitt.

Η πρώτη επεξεργασία αυτού του τύπου, που πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, έλαβε χώρα χθες, παρουσία ενός πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή στην εταιρεία.

H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 – 500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον 8.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» επισήμανε η ντε Βιτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης