Η Ευρώπη έχασε έναν ηγέτη, η δημοκρατία έχασε έναν πρωταθλητή και όλοι χάσαμε έναν φίλο, ανέφερε η μεταβατική πρόεδρος και υποψήφια για την ηγεσία του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα στην τελετή μνήμης για τον Νταβίντ Σασόλι στο Στρασβούργο.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με μεγάλο όραμα, ο οποίος ήξερε πώς να μεταφράζει σε πράξεις τις αξίες στις οποίες πίστευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Νταβίντ Σασόλι αγωνίστηκε, ώστε το κοινοβούλιο να παραμείνει ενεργό τους πιο κρίσιμους μήνες της πανδημίας, γεγονός που επέτρεψε να συνεχίσει η νομοθετική δραστηριότητα. Η κ. Μετσόλα επισήμανε ότι έδωσε ένα στίγμα αλληλεγγύης θέτοντας τις δομές του κοινοβουλίου στη διάθεση των πιο ευάλωτων και ιδιαίτερα των γυναικών που υφίστανται βία προσθέτοντας ότι ηγήθηκε του κοινοβουλίου με αξιοπρέπεια και ισορροπία.

«Ο Νταβίντ πολέμησε γενναία μέχρι το τέλος» σημείωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η δέσμευσή του στην Ευρώπη δεν αντικατοπτριζόταν μόνο στην πολιτική συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι και ως ρεπόρτερ ήταν αποφασισμένος να βρει την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Μετσόλα ανέφερε ότι ο Νταβίντ Σασόλι «ως πρόεδρος ηγήθηκε αυτού του θεσμού έχοντας πάντα στο μυαλό του την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης