Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις πολιτοφυλακής πιστές στην κυβέρνηση ανακατέλαβαν από τους τζιχαντιστές το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας πόλης της Παλμύρας με την στήριξη επιδρομών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που απέφυγαν να στοχεύσουν ιστορικά μνημεία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο διοικητής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία, Σεργκέι Κουραλένκο, σημειώνοντας ότι συγκρούσεις με εναπομείναντες τρομοκράτες λαμβάνουν χώρα στα νότια προάστια της πόλης.

Όπως τόνισε παράλληλα ο ίδιος, μέλη ρωσικών μονάδων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς φθάνουν στην πόλη για την αποναρκοθέτηση της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε την σημασία της απελευθέρωσης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια συνόδου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, στο οποίο προήδρευσε, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν.

Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την ανακατάληψη της πόλης, τονίζεται πως η Μόσχα θεωρεί τη πρόσφατη επιτυχία στην μάχη ενάντια στους τρομοκράτες του ΙΚ στην Συρία ως μια πραγματική ευκαιρία για να προωθηθεί η πολιτική μετάβαση στην χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης