Ρώσοι συνοριακοί φρουροί συνέλαβαν περισσότερους από 160 Βορειοκορεάτες που επέβαιναν σε δύο λαθρεμπορικά σκάφη της Βόρειας Κορέας, τα οποία συνελήφθησαν χθες στην Θάλασσα της Ιαπωνίας για λαθραλιεία. Μεταξύ των συλληφθέντων Βορειοκορεατών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), υπάρχουν τραυματίες, ενώ τραυματίσθηκαν και τέσσερις Ρώσοι συνοριακοί φρουροί.

Στην ανακοίνωση της η FSB αναφέρει ότι κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών των δυνάμεων της ακτοφυλακής, της αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων οι συνοριακοί φρουροί συνέλαβαν δύο μεγάλα και 11 μικρότερα αλιευτικά σκάφη, καθώς και 161 πολίτες της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνοριακοί φρουροί κατέσχεσαν αλιευτικά μέσα η χρήση των οποίων απαγορεύεται, καθώς και ποσότητες αλιευμάτων που είχαν αλιευθεί παράνομα. Οι παραβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταφέρονται στο λιμάνι Ναχότκα, όπου θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB, η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων Ρώσων συνοριακών φρουρών που τραυματίσθηκαν δεν εμπνέει ανησυχία και οι συνοριακοί φρουροί είναι εκτός κινδύνου.

Η FSB έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο με την σύλληψη των Βορειοκορεατών, των δύο μεγάλων και των 11 μικρότερων αλιευτικών σκαφών στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο δείχνει τους συνοριακούς φρουρούς τη στιγμή που ελέγχουν το πρωραίο τμήμα του ενός αλιευτικού, τη σύλληψη ενός μηχανοκίνητου σκάφους, για την αναχαίτιση του οποίου οι συνοριακοί φρουροί αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Όλα τα σκάφη , τα οποία εντοπίσθηκαν να αλιεύουν παράνομα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταφέρονται στο λιμάνι της πόλης Ναχότκα.

Το πλήρωμα του ενός αλιευτικού σκάφους πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση εναντίον των συνοριακών φρουρών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις εξ αυτών. Ο ένας μάλιστα τραυματίσθηκε από πυροβόλο όπλο.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσία ανακοίνωσε ότι εναντίον των Βορειοκορεατών που επιτέθηκαν στους συνοριακούς φύλακες ασκήθηκε ποινική δίωξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης