Ρωσία: Θα σταματήσουμε την επίθεση όταν το Κίεβο συνθηκολογήσει

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 16:11
Ρωσία: Θα σταματήσουμε την επίθεση όταν το Κίεβο συνθηκολογήσει

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα πως η επίθεσή του στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν συνθηκολογήσουν οι ουκρανικές αρχές και ο ουκρανικός στρατός.

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να βάλει τέλος στη σύγκρουση αυθημερόν. Πρέπει να διατάξει τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα, πρέπει να διατάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και πρέπει να εφαρμόσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από τη Ρωσία. Τότε όλα θα τελειώσουν μέσα σε μία ημέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη ρωσική πλευρά δεν έχει τεθεί καμία προθεσμία ούτε χρονοδιάγραμμα: «Προσανατολιζόμαστε σε σχέση με τις δηλώσεις του Προέδρου μας».

Ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται σύμφωνα με τα σχέδια», χρησιμοποιώντας τον ρωσικό ευφημισμό για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ αντέδρασε με τα σχόλια αυτά σε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώπιον των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, τους οποίους κάλεσε «να κάνουν τα μέγιστα» για να βάλουν ένα τέλος πριν από το τέλος της χρονιάς στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 16:18