Ένας ύποπτος ανακρίνεται τις τελευταίες ημέρες από τη ρωσική αστυνομία για την επίθεση με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Μόσχας.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον του Σεργκέι Φιλίν, οι αστυνομικοί της Μόσχας προσήγαγαν έναν από τους υπόπτους για ανάκριση» δήλωσε η ίδια αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο ύποπτος δεν είναι μέλος του Μπολσόι, συνελήφθη σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας και εκτιμάται πως είναι ο εκτελεστής και όχι ο εντολέας της επίθεσης. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι αστυνομικές Αρχές έχουν ανακρίνει μόνο μάρτυρες της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 42χρονος Σεργκέι Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, όταν μασκοφόρος τού επιτέθηκε με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου. Ο Φιλίν νοσηλεύεται στη Γερμανία για τη σταδιακή αποκατάσταση της όρασής του και έχει δηλώσει πως ίσως να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που στόχο είχε να τον απομακρύνει από τη διεύθυνση των μπαλέτων και να αμαυρώσει τη φήμη των Μπολσόι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης