Ρωσία: Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Γκάρι Κασπάροφ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 22:28
Ρωσία: Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Γκάρι Κασπάροφ
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ απαλλάχθηκε σήμερα από την κατηγορία της οργάνωσης παράνομης διαδήλωσης, όμως κινδυνεύει ακόμη να καταδικαστεί σε φυλάκιση γιατί φέρεται να δάγκωσε έναν αστυνομικό στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την υπόθεση του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot.

Το δικαστήριο Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας έκρινε, μετά από πολύωρη διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, ότι η αστυνομία δεν κατάφερε να αποδείξει την ενοχή του Κασπάροφ και τον απάλλαξε από την κατηγορία, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Για πρώτη φορά οι αποδείξεις που παρουσίασαν οι αστυνομικοί δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, όπως συμβαίνει καθημερινά με άλλα δικαστήρια», είπε ο Κασπάροφ, χαρακτηρίζοντας «ιστορική" την απόφαση.

«Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει πολλούς άλλους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση», πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους που του παρέδωσαν, ως αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Ο Κασπάροφ συνελήφθη στις 17 Αυγούστου έξω από το δικαστήριο, όπου δικάζονταν τα τρία μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot επειδή τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 22:28