Σύμμαχος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άσχημες ειδήσεις για την υγεία του αντιπολιτευόμενου πολιτικού που είναι σε απεργία πείνας, όταν τον συναντήσουν και πάλι οι δικηγόροι του, κάτι που δεν τους επετράπη το Σαββατοκύριακο.

Ο Ναβάλνι, γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρχών της φυλακής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για έντονους πόνους στο πόδι και την πλάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γνωρίζουμε τι του συνέβη το Σαββατοκύριακο διότι οι δικηγόροι του δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθούν τότε. Ελπίζω ότι θα έχουμε κάποια νέα σήμερα αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα λάβουμε κακά νέα» δήλωσε η Λιούμποφ Σομπόλ, σύμμαχος του Ναβάλνι, στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να λάβουμε καλές ειδήσεις για την υγεία του σήμερα. Η κατάστασή του πιθανόν βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι κρίσιμη, κοντά στο να είναι πολύ σοβαρή. Είκοσι ημέρες απεργίας πείνας είναι πάρα πολλές» ανέφερε.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι είπαν το Σαββατοκύριακο ότι η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή και ανακοίνωσαν σχέδια για τις μεγαλύτερες, όπως ελπίζουν ότι θα είναι, διαμαρτυρίες στην Ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη του 44χρονου Ναβάλνι έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είπε στη Ρωσία ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» εάν ο Ναβάλνι πεθάνει στη φυλακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης