Ρωσία: «Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε διχόνοια στις χώρες της Ε.Ε.»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:11
Ρωσία: «Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε διχόνοια στις χώρες της Ε.Ε.»
Η Ρωσία δεν προσπαθεί να «βάλει σφήνες» ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε επικριτικά σχόλια στη Δύση, ωστόσο οι δυτικοί φόβοι δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο κ. Τσιζόφ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους «ελληνιστές» στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Τέτοιο κύμα επικριτικών σχολίων διαφόρων ειδών, όπως αυτά, που προηγήθηκαν της επίσκεψης, δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο διπλωμάτης, που εκτίμησε ότι «τώρα αυτό το κύμα πρέπει να κατακαθίσει».

«Οι πιο τρομακτικοί φόβοι, που συνδέονταν με αυτήν την επίσκεψη, ότι δηλαδή ο Τσίπρας θα πουλήσει στη Ρωσία ελληνικά χρέη, είτε ότι θα ανακοινώσει κάποια ριζοσπαστικά βήματα κατά παράβαση της ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δεν επαληθεύτηκαν», είπε ο Τσιζόφ, εκτιμώντας ότι οι Βρυξέλλες «ωθούν τους πάντες στην Προκρούστειο κλίνη της ευρω-αλληλεγγύης και συχνά αγνοούν την ιδιαιτερότητα των εθνικών συμφερόντων των χωρών μελών».

«Την ίδια στιγμή δεν διστάζουν να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να "βάλει σφήνες" τόσο ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, όσο και μεταξύ ΕΕ και του βασικού στρατηγικού της συμμάχου, των ΗΠΑ, κάτι που δεν είναι έτσι», κατέληξε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

Διαβάστε επίσης: Αγωγός... ρευστότητας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 21:52

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:11