Ρωσία: Δύο νεκροί και 28 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση τμήματος ανθρακωρυχείου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 19:21
Ρωσία: Δύο νεκροί και 28 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση τμήματος ανθρακωρυχείου
Τουλάχιστον δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 28 αγνοούνται μετά την κατάρρευση τμήματος ανθρακωρυχείου κοντά στο Βορκουτά, στη ρωσική Αρκτική.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν δύο σορούς και προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους αφού κατάφεραν να απομακρύνουν σώους περισσότερους από 80 ανθρώπους από το ορυχείο Σεβερνάγια, κοντά στην περιοχή Κόμις (Αρκτικός Κύκλος), επισήμανε η εταιρεία Vorkoutaougol σε ανακοίνωσή της.

Οι υπηρεσίες διάσωσης στην περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση 2.000 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, γνωστοποίησαν ότι τμήμα του ορυχείου κατέρρευσε την Παρασκευή, χωρίς να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

«Ελπίζουμε όλοι ότι δεν υπάρξουν άλλα θύματα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βάντιμ Σαμπλάκοφ, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τους ανθρακωρύχους που παραμένουν εντός του ορυχείου» προσέθεσε ο ίδιος.

Μία έκρηξη που είχε σημειωθεί σε ένα άλλο ορυχείο στη Βορκουτά είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2013.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 21:34