Ρωσία: Δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Συρία από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 12:57
Ρωσία: Δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Συρία από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών
Δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με όλμους που εξαπέλυσαν ισλαμιστές αντάρτες στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Την ώρα που νύχτωνε η αεροπορική βάση Χμέιμιμ έγινε στόχος αιφνιδιαστικής επίθεσης με όλμους από κινητή μονάδα ανταρτών» επεσήμανε το υπουργείο, προσθέτοντας πως από την επίθεση «σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί».

«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν και να εξοντώσουν τους αντάρτες που εξαπέλυσαν την επίθεση, καθώς και για να βελτιώσουν την ασφάλεια της γύρω περιοχής» τόνισε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας «Kommersant», σύμφωνα με τις οποίες επτά στρατιωτικά αεροσκάφη «ουσιαστικά καταστράφηκαν» από την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς».

Την Τετάρτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Συρία, επίσης στις 31 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη Χάμα στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το υπουργείο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 12:57