Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ζήτησε από την υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών να καταρτίσει και να παρουσιάσει στην κυβέρνηση ένα εθνικό σχέδιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Στη Ρωσία δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου αυτού ιού, που ξεκίνησε από την Κίνα, όμως η χώρα έχει απευθείας πτήσεις με πολλές κινεζικές πόλεις και αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει πέρυσι πως αναμένουν ότι φέτος περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Κινέζοι θα επισκεφθούν τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η ρωσική αεροπορική εταιρεία Ural Airlines, που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Μόναχο, το Παρίσι και τη Ρώμη, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

«Εξαιτίας της επιδημίας στην Κίνα (…) η Ural Airlines αναγκάζεται να αναστείλει μια σειρά πτήσεων ως το τέλος του χειμώνα» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ίδια, τις πτήσεις της προς την Ευρώπη «παραδοσιακά επιλέγουν μεγάλες ομάδες τουριστών από την Κίνα». Οι Κινέζοι τουρίστες χρησιμοποιούν μαζικά τα ρωσικά αεροδρόμια ως διαμετακομιστικούς σταθμούς για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού δεν έχει επισήμως καταγραφεί στη Ρωσία, η οποία διαθέτει 4.250 χιλιόμετρα χερσαία σύνορα με την Κίνα, ενώ στη χώρα ζουν πολλοί Κινέζοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης