Η αρμόδια επιτροπή για την απονομή χάριτος της περιοχής της Μόσχας ενέκρινε την αίτηση για απονομή χάριτος της υπηκόου ΗΠΑ και Ισραήλ Ναάμα Ισαχάρ, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της επιτροπής και αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Εκατερίνα Σεμιόνοβα.

Η ίδια η Σεμιόνοβα, δήλωσε μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής ότι η Ναάμα Ισαχάρ, εν μέρει παραδέχθηκε ότι μετέφερε ναρκωτικά, αλλά τα είχε για προσωπική χρήση, όπως και ότι δεν είχε καμία σκέψη να κάνει διακίνηση ναρκωτικών. Η επιτροπή, είπε η Χεμιόνοβα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη θετική της διαγωγή αποφάσισε να ικανοποιήσει την αίτηση για απονομή χάριτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε ότι τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα για την απονομή χάριτος στην Ναάμα Ισαχάρ.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συναντηθεί με την μητέρα της, την οποία διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά.

Η 25χρονη Ισραηλινή και Αμερικανίδα υπήκοος Ναάμα Ισαχάρ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφθασε με πτήση από το Νέο Δελχί και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιο της 10 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Την αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε. Στο περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας είχε δηλώσει ότι δεν είχε αγοράσει μαριχουάνα και γενικά δεν γνώριζε πως βρέθηκε αυτή η ποσότητα στο σακίδιο της. Η ίδια είπε ότι αρχικά είχε παραδεχθεί ότι είχε στην κατοχή της την εν λόγω ποσότητα λόγω της κακής διερμηνείας που είχε γίνει, αλλά στην πραγματικότητα αποδέχθηκε μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο σακίδιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης