Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο Νταγκεστάν της Ρωσίας.

Όπως μετέδωσε το Russia Today, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη 15 χλμ. από την πόλη Ντέρμπεντ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη δύο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που διέλυσε τέσσερα οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά. Εικόνες από ερασιτεχνικά video δείχνουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα και το οδόστρωμα να έχει γεμίσει με συντρίμμια, την ώρα που πυκνός μαύρος καπνός έχει καταστήσει αποπνιχτική την ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρτης με τις περιοχές του ρωσικού ΚαυκάσουΣύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένοπλοι είχαν επιτεθεί κατά του ίδιου σημείου ελέγχου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση στο Νταγκεστάν. Πρόκειται για μια περιοχή στο βόρειο τμήμα του Καυκάσου, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολλαπλασιασμός των αιματηρών επιθέσεων κατά δημόσιων κτηρίων και δυνάμεων ασφαλείας από εξτρεμιστές -ενέργειες που συνδέονται με αποσχιστικές τάσεις. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι στο Νταγκεστάν έχουν μετατοπιστεί οι προσπάθειες για τη δημιουργία αυτόνομης μουσουλμανικής περιοχής έπειτα από τους δύο πολέμους στη γειτονική Τσετσενία, τη δεκαετία του ’90 και στις αρχές του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης