Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο σουπερμάρκετ Περεκριόστακ στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο (φοριαμό) του σουπερμάρκετ, που βρίσκεται σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι οδηγήθηκαν εκτός του καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί και αποκλειστεί από τις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που περιείχε χημικούς παράγοντες και ήταν ισοδύναμος με 200 γραμμάρια TNT. 

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος θραύσματα και με ισχύ που ισοδυναμούσε με 200 γραμμάρια TNT πυροδοτήθηκε σε ένα σουπερμάρκετ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30, τοπική ώρα – 17:30, ώρα Ελλάδας στο σουπερμάρκετ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές, ένας τραυματίας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σημειώνεται ότι ένας άντρας αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

«Σημειώθηκε μία έκρηξη. Οι Αρχές ασφαλείας είναι ήδη στο σημείο. Η εκκένωση έχει ολοκληρωθεί, ενώ δεν εκδηλώθηκε φωτιά», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Έκτακτων Περιστατικών, που έχει σπεύσει στο σημείο.

Τη στιγμή της έκρηξης στο εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται και το σουπερμάρκετ, υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι, λόγω της εορταστικής περιόδου

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως μία απόπειρα μαζικής ανθρωποκτονίας, τονίζοντας ότι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης