Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στην είσοδο του κτηρίου της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στην πόλη Αρχανγκέλσκ Ομπλάστ στη βορειοδυτική Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής.

«Σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο του διευθυντικού κτηρίου της FSB στο Αρχανγκέλσκ. Διερευνώνται τα αίτια» ανέφερε η επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης έχασε τη ζωή του από την έκρηξη, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη του Αρχανγκέλσκ Ομπλάστ, Ιγκόρ Ορλόφ.

Ξεκίνησε έρευνα για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετά την έκρηξη η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο άνδρας που πυροδότησε τη βόμβα που έφερε πάνω του ήταν ένας 17χρονος κάτοικος της περιοχήςΣύμφωνα με την Επιτροπή, ο άνδρας που πυροδότησε τη βόμβα που έφερε πάνω του ήταν ένας 17χρονος κάτοικος της περιοχής, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τρεις υπάλληλοι της FSB τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του κτηρίου των διοικητικών υπηρεσιών της FSB στο  Αρχανγκέλσκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος ο οποίος εισήλθε στο κτήριο έβγαλε ένα άγνωστο αντικείμενο από την τσάντα του, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη στα χέρια του προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το συμβάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κτήριο της FSB έχει εκκενωθεί και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης