Οκτώ βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε δομικά υλικά εκτροχιάστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, μετά την έκρηξη βόμβας στη σιδηροδρομική γραμμή της ρωσικής επαρχίας του Νταγκεστάν.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί αν το ατύχημα οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ εκπρόσωπος των ειδικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB, δήλωσε σχετικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 03.50 (02.50, ώρα Ελλάδος) μία έκρηξη στη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην κοινότητα Περβαμάϊσκαγι, προκάλεσε τον εκτροχιασμό εννέα βαγονιών του εμπορευματικού συρμού. Δεν υπήρξαν νεκροί, ούτε τραυματίες».

Η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό ισοδύναμο με 5 κιλά ΤΝΤ, ενώ δευτερεύων μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον πρώτο, με γόμωση ισοδύναμη με ένα κιλό ΤΝΤ, τονίζει το Ιντερφάξ επικαλούμενο την FSB.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την αυγή στη γραμμή που συνδέει τη Μόσχα με τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣ και Ιντερφάξ, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων της αστυνομίας και των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην ίδια περιοχή και τη διπλή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε σταθμούς του Μετρό στη Μόσχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης