H Ρωσία θα ενισχύσει τον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, που ελλιμενίζεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας

«Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την Yπηρεσία Τύπου του στόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια. Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως «πρέπει να υπάρξει ανακαίνιση των στρατιωτικών υποδομών στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία, ώστε να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας», ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

Περισσότερα από 86 δισ. ρούβλια (1,75 δισ. ευρώ) πρόκειται να διατεθούν μέχρι το 2020 για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μάυρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει τον Μάιο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται στην Κριμαία από τον 18ο αιώνα και παρέμεινε εκεί μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας βάσει μιας συμφωνίας με το Κίεβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης