Ρωσία: Επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 04:24
Ρωσία: Επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Τις επικρίσεις της Μόσχας, σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία, επανέλαβε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε διεθνής κινητοποίηση εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο, αλλά και ότι η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έπρεπε να είχε γίνει με τη συμφωνία της Δαμασκού.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δράση αναλαμβάνεται παγκοσμίως, περιλαμβανομένης της χρήσης ισχύος, για να εξουδετερώνονται τρομοκρατικές απειλές, πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στη Συρία, σημείωσε ότι απαιτείται επίσης η άδεια της κυβέρνησης της χώρας όπου αναλαμβάνεται δράση. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία με τις αρχές της Συρίας», σημείωσε ο Λαβρόφ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 04:24