Ένας Αμερικανός, ένας Ιταλός και ένας Ρώσος αναχώρησαν σήμερα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με μια πτήση που, κατά σύμπωση, συνέπεσε με τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την προσσελήνωση της αμερικανικής αποστολής Apollo 11.

Ο Αλεξάντερ Σκβορτσόφ της ρωσικής υπηρεσίας Roskosmos, ο Άντριου Μόργκαν της NASA και ο Λούκα Παρμιτάνο της Ευρωπαϊκής Διαστημικών Υπηρεσίας (ESA) εκτοξεύτηκαν στις 19.28 (ώρα Ελλάδας) από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους τρεις αστροναύτες, μόνο ο Ρώσος Σκβορτσόφ, 53 ετών, είχε γεννηθεί όταν οι Αμερικανοί Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν πάτησαν στη Σελήνη, το 1969. Ο Σκβορτσόφ έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο αποστολές στον ISS, ενώ ο Λούκα Παρμιτάνο μία, όταν παρέμεινε επί 166 ημέρες στο διάστημα, το 2013. Αυτή τη φορά θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα κάνει διαστημικό περίπατο.

Για τον Αμερικανό Άντριου Μόργκαν, αυτή είναι η πρώτη του αποστολή. “Το πιο δύσκολο πράγμα: να τους πω αντίο και να τους δω να απομακρύνονται”, έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Twitter, κάτω από τη φωτογραφία της συζύγου και των τεσσάρων παιδιών του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης