Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters, έπειτα από σχετική έρευνα έκανε λόγο για εμπορία υιοθετημένων παιδιών μέσω Διαδικτύου σε νέες οικογένειες από θετούς γονείς, που πλέον δεν τα ήθελαν. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφερόταν πως κάποια από αυτά τα παιδιά είχαν γεννηθεί στη Ρωσία.

Το παραπάνω γεγονός ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα από τη Ρωσία που αφορά στη διακίνηση παιδιών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μάρκιν, συνολικά 26 παιδιά από τη Ρωσία ήταν μεταξύ αυτών που ανταλλάσσονταν μέσω φόρουμ στο Yahoo! και το Facebook.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι κάποια από αυτά τη παιδιά μετά τη δεύτερη, παράνομη, υιοθεσία τους ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει απαγορεύσει τον τελευταίο χρόνο τις υιοθεσίες παιδιών από αμερικανικές οικογένειες, αντιδρώντας έτσι σε ένα νόμο του αμερικανικού Κογκρέσου που απαγορεύει την παροχή βίζας σε Ρώσους, που φέρονται να έχουν παραβιάσει ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης