Ρωσία: Οι Αρχές απαγορεύουν σε Κινέζους την είσοδο στη χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:15
Ρωσία: Οι Αρχές απαγορεύουν σε Κινέζους την είσοδο στη χώρα

Η Ρωσία θα απαγορεύσει την είσοδο στους Κινέζους πολίτες από τις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η απαγόρευση αυτή αφορά τους Κινέζους που θέλουν να μεταβούν στη Ρωσία για εργασία, για ιδιωτική επίσκεψη, για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για τουρισμό. Σύμφωνα με την Τατιάνα Γκολίκοβα, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είναι αρμόδια για θέματα Υγείας, πρόκειται για «προσωρινό μέτρο».

Πάρα πολλοί Κινέζοι βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία - τουρίστες, σπουδαστές και εργαζόμενοι - ενώ τα ρωσικά αεροδρόμια χρησιμοποιούνται μαζικά ως διαμετακομιστικοί κόμβοι μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.

Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.900 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Έχουν κλείσει τα σύνορα, μήκους 4.250 χιλιομέτρων, με την Κίνα, διέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο χωρών και περιόρισαν τις αεροπορικές πτήσεις προς τις κινεζικές πόλεις.

Επισήμως δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς του νέου κορωνοϊού στη Ρωσία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 21:55