Ρωσία: Οι γυναίκες αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 00:48
Ρωσία: Οι γυναίκες αμείβονται 26% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες
Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγκα Γκολοντέτς δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι αμοιβές των γυναικών στην Ρωσία είναι κατά 26% μικρότερες των αμοιβών που παίρνουν οι άνδρες.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία ως προ τις αμοιβές γυναικών και ανδρών υστερεί σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. Ο μέσος μισθός των ανδρών με βάση τα στοιχεία του 2015 έφθανε τις 38.600 ρούβλια (περίπου 600 ευρώ) και των γυναικών τις 28.000 ρούβλια (περίπου 420 ευρώ). Η μικρότερη διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών παρατηρείται στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η Γκολοντέτς επεσήμανε επίσης ότι οι γυναίκες στην Ρωσία απασχολούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά το ποσοστό της εκπροσώπησης τους στα όργανα εξουσίας , σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές παροχές και τις προοπτικές της χώρας παραμένει χαμηλό. Ως προς το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στην Βουλή, η Ρωσία σε σχέση με τις άλλες χώρες βρίσκεται στην εκατοστή θέση. «Στην Κρατική Δούμα (Βουλή-σ.σ.) οι γυναίκες εκπροσωπούν το 15% , ενώ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 17%» είπε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης , επισημαίνοντας ότι «στην κυβέρνηση οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 10%, δηλαδή είναι τρεις γυναίκες ανάμεσα στα 31 μέλη της κυβέρνησης»

Πηγή: Interfax

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 00:49