Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε σήμερα ότι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού, συνιστούν λόγο για να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη και ιατρικό προσωπικό να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία.

«Η κατάσταση με τη λοίμωξη του κορωνοϊού γενικά παραμένει σταθερή στη χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εξάπλωση του κορωνοϊού σταδιακά φθίνει. Οι αριθμοί μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αποτιμώντας την κατάσταση κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και το ιατρικό προσωπικό να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με την εξάπλωση της λοίμωξης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 180.000 κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό και οι οποίες επαρκούν για όλες τις περιφέρειες, ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις παράγουν ημερησίως σχεδόν 9 εκατομμύρια μάσκες, περισσότερα από 250 χιλιάδες στολές προστασίας και 380 χιλιάδες λίτρων αντισηπτικά και πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 10 εκατομμύρια τεστ και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Τέλος, επισήμανε την αυτοθυσία του ιατρικούς και νοσηλευτικού προσωπικού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, λέγοντας ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με κορωνοϊό περισσότεροι από 80.000 γιατροί και περισσότεροι από 180.000 νοσηλευτές κάθε βαθμίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης