Οι ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα αναγκασθούν να ανοίξουν γραφεία στην Ρωσία ή θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις όπως είναι η απαγόρευση της διαφήμισής τους, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο, δήλωσε σήμερα Ρώσος βουλευτής, υποδηλώνοντας μια νέα κίνηση της Μόσχας που αποσκοπεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Ρωσία προτίθεται να εντείνει τον έλεγχο του διαδικτύου και να περιορίσει την εξάρτησή της από ξένες εταιρείες και χώρες. Στο πλαίσιο αυτό επιβράδυνε την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί παράνομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες Apple, Facebook, TikTok και Google της Alphabet είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν δεχθεί τα πυρά από τις ρωσικές αρχές.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την πολιτική και τις εταιρίες πληροφορικής της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί το συντομότερο δυνατόν, για να καταπολεμήσει αυτό που περιέγραψε ότι κάνουν οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, ως κατάχρηση της μονοπωλιακής τους θέσης, διανέμοντας περιεχόμενο που είναι απαγορευμένο στην Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης