Η ρωσική αστυνομία ανακάλυψε σε τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη- Μόσχα ένα λιονταράκι ηλικίας 4 μηνών το οποίο είχε αγοράσει μια πλούσια Μοσχοβίτισσα στην τιμή των 2.000 ευρώ.

H ρωσική αστυνομία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών, ειδοποιήθηκε από μία οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και πραγματοποίησε έφοδο στο τρένο. Στην διάρκεια της επιθεώρησης, αστυνομικοί ανακάλυψαν το άγριο ζώο μέσα σε ένα κλουβί, όπως ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Fontanka της Αγίας Πετρούπολης, ακτιβιστές είχαν ανακαλύψει στο Διαδίκτυο ότι η εύπορη Ρωσίδα είχε αγοράσει το λιονταράκι έναντι 90.000 ρουβλίων (σ.σ: 2.000 ευρώ) και είχε αναζητήσει κάποιον για να το μεταφέρει από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, το λιονταράκι πουλήθηκε από ένα θίασο τσίρκου της Αγίας Πετρούπολης, ενώ έφερε σημάδια κακομεταχείρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνηθίζεται τα άγρια εξωτικά ζώα, κυρίως τα νεαρά αιλουροειδή, να αγοράζονται από Ρώσους κροίσους τα οποία χρησιμοποιούν ως κατοικίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης