Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», ο Nτμίτρι Ρογκόζιν απείλησε, μέσω tweet του, με εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου «Satan-2» εις βάρος χωρών του ΝΑΤΟ, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και του Μαυροβούνιου, καθώς εμπόδισαν την επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία, όταν οι συνορεύουσες  χώρες, η  Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, γεγονός που εξόργισε το Κρεμλίνο. Στο στόχαστρό του Ρογκόζιν βρέθηκε και η Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε μήνυμά του στο Twitter o επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο, ισχυρίστηκε πως ισχύει και για τους Σουηδούς, που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Σερβία είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει ακόμα στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης