Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ σε τηλεοπτική του εμφάνιση το Σάββατο παρουσίασε έναν κατάλογο με δέκα «απλά» ερωτήματα που απευθύνονται προς την ουκρανική κυβέρνηση, τα οποία είναι, σύμφωνα με εκείνον, απαραίτητα για να ξεκαθαριστεί ποιος έριξε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών.

«Η απάντηση στις ερωτήσεις αυτές θα μπορέσει να επιτρέψει σε όλους εμάς, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά επίσης στις χώρες της Δύσης και της Ασίας, να προσπαθήσουμε να βρούμε μία απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα: τι συνέβη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου αυτό να μην επαναληφθεί;» διερωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζήτησε επίσης από την ουκρανική κυβέρνηση να παράσχει λεπτομέρειες της χρήσης από το στρατό της των πυραύλων εδάφους- αέρος Μπουκ στην ανατολική Ουκρανία και να εξηγήσει γιατί βρίσκονται εκεί παρά το γεγονός ότι οι εξεγερμένοι δεν έχουν αεροπορία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 27 πυραυλικά συστήματα Μπουκ που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης