Ο απόστρατος συνταγματάρχης που μετέφερε τον χαρτοφύλακα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος λέγεται ότι περιέχει τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα.

Η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post αναφέρει ότι ο πρώην συνταγματάρχης Βαντίμ Ζιμίν δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική και ότι αδερφός του τον είχε βρει βαριά τραυματισμένο σπίτι του στην πόλη Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 53χρονος είναι συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και έχει φωτογραφηθεί πολλάκις με τον Πούτιν ενώ κουβαλούσε τον χαρτοφύλακα.

Ο «μυστικός χαρτοφύλακας» θεωρείται ότι περιέχει τη συσκευή εκτόξευσης για τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου, έναν εξατομικευμένο κωδικό κλειδιού και βρίσκεται υπό επίβλεψη 24/7.

Η Kyiv Post, που επικαλείται κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει ότι ο αξιωματούχος «αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει» και τον βρήκε ο αδελφός του «μέσα σε μια λίμνη αίματος». Ο Ζιμίν φέρεται να έχει τραυματιστεί από πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ βρέθηκε κοντά του ένα πιστόλι Izh 79-9TM.

Η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets έγραψε, σύμφωνα με το newsweek, ότι ο Ζιμίν συνελήφθη τον Δεκέμβριο με την υποψία ότι λάμβανε δωροδοκίες από έναν επιχειρηματία για μια συμφωνία που αφορούσε κρατική σύμβαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς ήταν σε εξέλιξη ποινική έρευνα εναντίον του. Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης