Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην βουλευτής Ντμίτρι Γκουντκόφ ανακοίνωσε απόψε ότι έφυγε από τη Ρωσία και βρίσκεται στην Ουκρανία, λόγω των πιέσεων που του ασκούσαν οι ρωσικές Αρχές ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

«Πλησιάζω στο Κίεβο», έγραψε σε μια σελίδα στο Facebook, και η αυθεντικότητα της ανάρτησής του επιβεβαιώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκουντκόφ ισχυρίστηκε ότι πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο του είπαν ότι αν δεν φύγει από τη χώρα θα τον συλλάβουν και θα τον εμπλέξουν σε μια «ψεύτικη» εγκληματική υπόθεση.

Ο Ντμίτρι Γκουντκόφ συνελήφθη την 1η Ιουνίου με την κατηγορία ότι δεν είχε καταβάλει οφειλές για τη μίσθωση ενός επαγγελματικού χώρου που ανήκε στον Δήμο της Μόσχας, κατά την περίοδο 2015-17. Μαζί με μια θεία του, θεωρούνται ύποπτοι για «φθορά ξένης περιουσίας». Στις αρχές Απριλίου ο Ντμίτρι Γκουντκόφ είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2021 και συζητά να κατέβει με το κόμμα «Γιάμπλακο».

Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές Αρχές έχουν ασκήσει δίωξη και στην πατέρα του, επίσης πρώην βουλευτή, Γκενάντι Γκουντκόφ, για παράνομη απόκτηση ή κατοχή πυροβόλου όπλου, επειδή βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 50 σφαίρες για πιστόλι μάρκας Μακάροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκενάντι Γκουντκόφ είναι πρώην αξιωματικός της FSB εν αποστρατεία. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες φύλαξης της Ρωσίας και είχε άδεια οπλοφορίας. Διετέλεσε βουλευτής της Κρατικής Δούμας στο διάστημα 2004-2012. Ο Ντμίτρι Γκουντκόφ ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής του πατέρα του. Το 2003 έγιναν και οι δύο μέλη του Λαϊκού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όταν το εν λόγω κόμμα ενώθηκε με το Κόμμα «Δίκαιη Ρωσία», ο Γκενάντι έγινε μέλος του πολιτικού γραφείου του προεδρείου του κόμματος, ενώ ο Ντμίτρι έγινε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης