Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα πως θα εξακολουθήσει να διοργανώνει μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου, παρά το γεγονός ότι φυλακίστηκε για 15 ημέρες μετά τη διοργάνωση των μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά των Αρχών εδώ και χρόνια.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018, μιλούσε μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του, σχολιάζοντας για πρώτη φορά δημόσια τις διαδηλώσεις της 26ης Μαρτίου που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οπωσδήποτε θεωρώ πως η δράση της 26ης Μαρτίου ήταν πολύ επιτυχής» είπε ο Ναβάλνι, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του μέσω διαδικτύου.

«Ήταν η πρώτη ταυτόχρονη δράση σε πόλεις από τη δεκαετία του 1990. Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές προσπάθησαν να τρομάξουν τους πάντες… δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Ο Πούτιν, ο οποίος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας τα τελευταία 17 χρόνια, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος για τέταρτη προεδρική θητεία, όμως αναμένεται ευρέως ότι θα είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Ναβάλνι δεν έχει πολλές πιθανότητες να «εκτοπίσει» τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, όμως ο Ναβάλνι και οι υποστηρικτές του ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως δίαυλο της λαϊκής δυσαρέσκειας για την επίσημη διαφθορά έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης