Ρωσία: Ο Πούτιν δεν κρατάει μυστικά στοιχεία για τους νεκρούς στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 04:16
Ρωσία: Ο Πούτιν δεν κρατάει μυστικά στοιχεία για τους νεκρούς στη Συρία
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στον θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκατοντάδες Ρώσους που σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της συμμαχίας στις 7 Φεβρουαρίου στην επαρχία Ντέιρ ελ Ζορ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν έδωσε καμία εντολή να κρατηθούν μυστικά τα στοιχεία για όσους σκοτώθηκαν.

«Όχι, ο πρόεδρος δεν πήρε τέτοια απόφαση. Ό,τι είχαμε να πούμε στο θέμα αυτό το έχουν ήδη πει και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Πεσκόφ, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούσαν για μαζικούς θανάτους Ρώσων στη Συρία, κάλεσε τα ΜΜΕ να «μην πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης».

Επίσης, πηγή του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις στο πρακτορείο TASS είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για δεκάδες και εκατοντάδες Ρώσους που σκοτώθηκαν στη Συρία «κλασικό παράδειγμα παραπληροφόρησης».

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι Σύροι μαχητές που βρέθηκαν στην επαρχία Ντέιρ ελ Ζορ στις 7 Φεβρουαρίου δέχθηκαν πυρά από τις δυνάμεις της συμμαχίας που τελεί υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, καθώς δεν είχαν συντονίσει τη δράση τους σε συνεννόηση με τους Ρώσους στρατιωτικούς.

Εξαιτίας του περιστατικού τραυματίσθηκαν 25 μαχητές, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι στην εν λόγω περιοχή δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 08:19