Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως σχεδιάζει να σταματήσει την υιοθεσία παιδιών στις ΗΠΑ, έπειτα από την ενέργεια μίας Αμερικανίδας να επιστρέψει τον υιοθετημένο της γιο με αεροπλάνο στη Μόσχα με ένα σημείωμα, στο οποίο τον αποκηρύσσει.

Ο 7χρονος Αρτίομ Σαβελέγεφ έφθασε μόνος στο αεροδρόμιο της Μόσχας με μία δακτυλογραφημένη επιστολή που ζητά από τη ρωσική κυβέρνηση να ακυρώσει την υιοθεσία με το δικαιολογητικό ότι το παιδί είναι διανοητικά ασταθές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε ότι θα επιμείνει στο πάγωμα όλων των υιοθεσιών από οικογένειες των ΗΠΑ έως ότου η Ρωσία και οι ΗΠΑ υπογράψουν μία διακρατική συμφωνία που θα θέτει τους όρους της υιοθεσίας.

Η Ρωσία είναι η τρίτη μεγαλύτερη “πηγή” ξένων υιοθεσιών για τις Ηνωμένες Πολιτείες με 1.586 υιοθεσίες το 2009, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αρτίομ, που μετονομάστηκε σε Τζάστιν Χάνσεν από τους Αμερικανούς γονείς του, υιοθετήθηκε από ένα ορφανοτροφείο στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Έπειτα από έξι μήνες, η θετή μητέρα του αποφάσισε ότι δεν προσαρμοζόταν και του αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Μόσχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης