Τριάντα περίπου χορευτές του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να αποφασίσει την αναβολή παραστάσεων, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

«Καμιά τριανταριά κρούσματα καταγράφηκαν στο θέατρο Μαριίνσκι, τα περισσότερα μεταξύ των χορευτών του μπαλέτου», δήλωσε η Ίρινα Τσιντζέρια, τοπική υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής Rospotrebnadzor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, οι υπόλοιποι ακολουθούν αγωγή στα σπίτια τους», διευκρίνισε η ίδια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σχεδόν 300 χορευτές του Μαριίνσκι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ως προληπτικό μέτρο, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Το θέατρο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως χορευτές του μπαλέτου υποβλήθηκαν πρόσφατα σε εξετάσεις για την Covid-19, καθώς «αισθάνονταν άσχημα», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραστάσεις του μπαλέτου που είχαν προγραμματιστεί έως τις 16 Αυγούστου αναβλήθηκαν, σύμφωνα με τη διεύθυνση του θεάτρου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης