Στη Ρωσία καταγράφηκαν σήμερα, για έκτη συνεχή ημέρα, περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα περισσότερα από τα οποία στη Μόσχα, όπου το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 31 Μαΐου.

Πλέον στη χώρα έχουν αναφερθεί 187.859 κρούσματα, με τα 10.699 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις αρχές, γεγονός που φέρνει τη Ρωσία στην πέμπτη θέση του καταλόγου με τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στατιστικά ο αριθμός των θανάτων παραμένει μικρός, με 1.723 να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 98 το τελευταίο 24ωρο.

Η Μόσχα, όπου η καραντίνα παρατάθηκε έως τις 31 Μαΐου, παραμένει η βασική εστία της επιδημίας στη Ρωσία, με 5.846 νέα κρούσματα και συνολικά 98.522.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από την αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν -4,98 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό- και όχι στην επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εντατικής εκστρατείας διενέργειας τεστ είναι να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς της Covid-19 ή άνθρωποι με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι σε κάποιες χώρες δεν καταγράφονται λόγω της έλλειψης επαρκών ελέγχων, ώστε να μπαίνουν σε καραντίνα και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού, αλλά και να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η προσέγγιση αυτή των ρωσικών αρχών εξηγεί εν μέρει και το χαμηλό ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, επισημαίνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης