Ρωσία: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος του Ιβάν του Τρομερού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 22:48
Ρωσία: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος του Ιβάν του Τρομερού
Παρά τις διαμαρτυρίες και τις δικαστικές μάχες, η ρωσική πόλη Οριόλ πραγματοποίησε την Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος του Ιβάν του Τρομερού στη χώρα.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση και παράδοση στο κοινό του αγάλματος που παρουσιάζει τον Ιβάν έφιππο και να κρατά ένα σπαθί και έναν σταυρό, ο κυβερνήτης της περιοχής παρομοίασε τον πρώτο τσάρο του βασιλείου της Ρωσίας με τον σημερινό Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουμε έναν σπουδαίο, πανίσχυρο πρόεδρο που εξανάγκασε τον υπόλοιπο κόσμο να σέβεται και να υποκύπτει στη Ρωσία, όπως έκανε την εποχή του ο Ιβάν ο Τρομερός» δήλωσε ο Βαντίμ Ποτόμσκι στην ομιλία του στην Οριόλ που βρίσκεται 350 χλμ. νότια της Μόσχας.

Κατά την περίοδο ηγεμονίας του από το 1547 έως το 1584, ο Ιβάν Δ΄, ο πρώτος τσάρος του βασιλείου της Ρωσίας θεωρείται υπεύθυνος για μια σειρά από θηριωδίες, με αποκορύφωμα τη Σφαγή του Νόβγκοροντ, με χιλιάδες νεκρούς, ενώ ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι σκότωσε τον ίδιο του τον γιο.

«Ο τσάρος Ιβάν Δ' Βασιλίεβιτς, γνωστός με το προσωνύμιο "Ιβάν ο Τρομερός" είναι ένας από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις πιο εξέχουσες στην ιστορία της Ρωσίας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίσκι.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 22:48