Ρωσία: Σύλληψη δημοσιογράφων που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη συναδέλφου τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 18:04
Ρωσία: Σύλληψη δημοσιογράφων που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη συναδέλφου τους

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε μερικούς δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της αστυνομίας της Μόσχας, για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Meduza Ιβάν Γκολούνοφ.

Μεταξύ των συλληφθέντων δημοσιογράφων είναι ο δημοσιογράφος της Novaya Gazeta Ιλιά Αζάρ, o Πάβελ Κανίγκιν, η Βικτόρια Μίκισα και Ίγκορ Σαντρέγιεφ. Ο Αζάρ σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε ότι συνελήφθη και ο δημοσιογράφος Βίκτορ Σεντερόβιτς. Συνελήφθησαν επίσης , όπως μεταδίδουν ρωσικά μεσά ενημέρωσης, ο πρώην διευθυντής σύνταξης του τηλεοπτικού δικτύου Dozd Αντρέι Μπορζένκο και η δημοσιογράφος Άννα Ναρίνσκαγια.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ιβάν Γκολούνοφ, γνωστός για τις έρευνές του για διαφθορά μεταξύ των δημοτικών αρχόντων της Μόσχας, κρατείται από την αστυνομία και κατηγορείται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, πράγμα που αρνείται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τον εργοδότη του.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ συνελήφθη σήμερα στο κέντρο της Μόσχας, καθ΄οδόν προς συνάντηση με πηγή, και μια τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη Meduza, στην οποία εργάζεται. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι η τσάντα δεν του ανήκει.

Άλλη μία τσάντα που περιείχε ναρκωτικά μαζί με μία ζυγαριά βρέθηκαν αργότερα κατά την αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμά του, αναφέρει η Meduza.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 18:04