Ρωσία: Συλλήψεις αντιπολιτευόμενων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 23:07
Ρωσία: Συλλήψεις αντιπολιτευόμενων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Μόσχα

Δεκάδες αντιπολιτευόμενοι Ρώσοι συνελήφθησαν από την αστυνομία σήμερα στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον του αποκλεισμού ανεξαρτήτων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στη διαδήλωση, η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών, συμμετείχαν σχεδόν 2000 άνθρωποι και κατέληξε το βράδυ στη σύλληψη δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων των διοργανωτών Λιουμπόφ Σόμπολ, Ιλιά Γιάσιν και Ιβάν Ζντάνοφ, συμμάχων του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η οργάνωση OVD-Info, που καταγράφει τις συλλήψεις, έκανε λόγο για 38 συλλήψεις συνολικά, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για «περισσότερες από 25» συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την Εκλογική Επιτροπή ότι μπλοκάρει τις υποψηφιότητες στελεχών της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτων υποψηφίων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καταγγέλλοντας ότι ένα μέρος των υπογραφών των οπαδών τους, που απαιτούνταν για να μπορέσουν να κατέβουν, παραποιήθηκαν.

Φωνάζοντας το σύνθημα «είναι η πόλη μας!», οι διαδηλωτές πέρασαν από το δημοτικό μέγαρο της Μόσχας, προτού μεταβούν στην έδρα της Εκλογικής Επιτροπής.

«Σε όλη τη Μόσχα, αποσύρουν τους ανεξάρτητους υποψήφιους. Πρέπει αυτός ο δήμαρχος (ο Σεργκέι Σομπιάνιν), κυνικός και ψεύτης, να ακούσει τη φωνή μας» δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Ιλιά Γιάσιν, που συνελήφθη στο τέλος της διαδήλωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 23:07